بررسی تفاوت مشاوره و روان درمانی
بین مشاوره و روان درمانی، خصوصیات مشترک، متفاوت و حتی تضادهایی دیده میشود. در این مقاله به بررسی تمام شباهتها و تفاوتها و کنش های بین مشاوره و روان درمانی میپردازیم. اما هدف اصلی، برجسته کردن تفاوت مشاوره و روان درمانی میباشد.
کلمات «مشاور» و «روان درمانگر» معمولا به اشتباه به جای یکدیگر استفاده میشوند و با وجود داشتن شباهتهایی، تفاوت های کلیدی بسیاری دارند. به طور کلی مشاوره برای مسائل خاص مانند اعتیاد یا سوگواری و اندوه پیشنهاد میشود و روند آن از چندین هفته تا چندین ماه ادامه پیدا میکند. در مقابل، روان درمانی تمایل به کشف مسائل گذشته دارد که ممکن است در بروز مشکلات امروزی نقش داشته باشند. غالباً به طور مداوم یا متناوب در طی یک سال انجام میشود. با این حال، در عمل، هم پوشانی زیادی بین این دو روش درمان وجود دارد. درک تفاوت های بیشتر بین این دو روش، میتواند در انتخاب نوع درمان منحصر به فرد بیمار مفید باشد. در حالی که ممکن است هم درمانگر و هم مشاوره، روان درمانی ارائه دهند اما به طور کلی روان درمانی، مهارت بیشتری نسبت به مشاوره نیاز دارد. معمولاً از نظر فنی، مشاوره شامل دو نفر است که برای حل یک مشکل با هم کار میکنند. در زمینه بهداشت روان، مشاور به طور کلی برای نشان دادن یک درمان نسبتاً کوتاه که به طور عمده بر رفتار متمرکز است، استفاده میشود. مشاوره در اغلب موارد، یک علامت خاص یا وضعیت مشکل ساز را هدف قرار میدهد و پیشنهادات و مشاورهای برای مقابله با آن ارائه میدهد. در شرایط و موقعیتهای ویژه، مشاور راهنمایی و پشتیبانی میکند زیرا فرد باید روش های مدیریت بهتر زندگی و سازگار شدن با تغییر یا مشکلات را پیدا کند. انواع مختلفی از مشاوران برای اهداف مختلف در گروه مشاوران کلید وجود دارند از جمله مشاور ازدواج، مشاور خانواده، مشاور وضعیت غم و اندوه، اعتیاد و … .
روان درمانی
روان درمانی به نوعی یک درمان طولانی مدت است که بیشتر به کسب بینش در مورد مشکلات جسمی و عاطفی متمرکز میباشد. تمرکز اصلی آن بر روی فرایندهای فکری فرد بوده و اینکه چگونه ممکن است افکار فرد تحت تأثیر حوادث گذشته قرار بگیرند، به گونهای که باعث ایجاد مشکل در زمان حال شوند. به عبارت دیگر، روان درمانی به دنبال علت اصلی و مسائل اصلی برای مشکلات فعلی میگردد و آنها را بر طرف میکند تا تغییرات پایدار و رشد شخصی فرد رخ دهد.
شباهت ها
سه شباهت عمده بین مشاوره و روان درمانی عبارتند از :
-ایجاد یک رابطهی شفابخش، ایمن و درمانی بین بیمار و درمانگر یا مشاور وی.
-کاربرد مشاوره و روان درمانی برای طیف وسیعی از افراد از لحاظ رنج سنی به گونهای که هر دو روش، همه رنج های سنی را در بر میگیرند.
-درک احساسات و رفتارهای فرد و پرداختن به مسائل زندگی با هدف بهبود زندگی فرد.
در ادامه به تفاوت مشاوره و روان درمانی میپردازیم.
تفاوت ها
به طور کلی یک مشاور روی مشکلات و شرایط فعلی بیمار تمرکز میکند. در حقیقت موقعیت های خاص یا رفتارهای فرد را بررسی میکند. روند مشاوره از لحاظ بعد زمانی کوتاه است و از چند هفته تا چند ماه به طول میانجامد. جلسات مشاوره به صورت محفل گفتگوی دو نفره است و طی آن، مشاور مجموعه ای از راهنمایی ها، توصیه ها و آموزش ها را به فرد مورد نظر میدهد و به فرد کمک میکند تا راه حل منحصر به فرد خود را برای مشکلاتش پیدا کند. در مقایسه با آن روان درمانی بر مشکلات و مسائل گذشته و مشکلات مزمن یا عود کننده تمرکز میکند و درمان به شکل تغییر عمیق افکار و احساسات صورت میگیرد. تفاوت مشاوره و روان درمانی، در بیشتر موارد به روند بهبودی بیماران کمک میکند زیرا روال به این صورت است که ابتدا روان درمانگر، مشکلات ریشهای فرد را بر طرف میکند و افکار و محتویات ذهنی مراجعه کننده را سر و سامان میدهد و سپس مشاور با برگزاری جلسات مشاوره نقش کلیدی را در سازگاری بیمار با شرایط فعلی ایفا میکند.
تعریف مشاوره و روان درمانی – تعریف روان درمانی – مشاوره روانی چیست – تفاوت مشاوره فردی و مشاوره خانواده