روانشناس خوب در غرب تهران
یک روانشناس خوب با بررسی رفتارهای مختلف افراد در زمینه های مختلف همچون رفتار شغلی، رفتار تحصيلی، شخصی و اجتماعی، بر روی احساسات، افكار و انگيزه های آنها كار می كنند تا بتوانند در جهت كنترل احساسات به این افراد کمک کنند. روانشناس به مراجعین خود کمک می کند تا در مواجهه با سختی ها و مشكلات زندگی با آنها مقابله كنند. پیدا کردن یک روانشناس خوب در غرب تهران یا هر شهر دیگری کار دشواری است. با یک جستجوی ساده در اینترنت متوجه می شوید که تعداد بسیاری روانشناس و مشاور در سراسر کشور مشغول فعالیت هستند. و برای بسیاری از افراد راهی مطمئن وجود ندارد تا یک روانشناس خوب را تشخیص دهد. اما به هر حال با بررسی سابقه ی کاری آنها می توان تا حدی به این مهم پی برد. گرچه گاه هنگامی که به دنبال رزومه ی برخی از این روانشناسان می رویم متوجه می شویم که رزومه ی مشخصی ندارند و به درستی بیان نکرده اند که مثلا مدرک تحصیلی خود را از کدام دانشگاه گرفته اند؛ یا به طور کلی و مبهم از سوابق کاری خود گفته اند بدون اینکه محل دقیق مکانی را که پیش از این کار کره اند مشخص کرده باشند.

تعريف روانشناسی
روانشناسی علمی است كه رفتارها و فرآيندهای ذهنی انسان را مورد مطالعه و بررسی قرار می دهد. علم روانشناسی به مسائلی از جمله عملكرد ذهن، رویکرد احساسات، عواطف، برداشت ها و درک مسائل، تمركز، روابط بين فردی و اجتماعی، روابط خانوادگی، شناخت شخصيت و رفتارهای فرد می پردازد. یک روانشناس خوب در غرب تهران ویژگی هایی دارد که باعث می شود در برابر سایر روان شناسان برتری یاید. یک روان شناس برجسته با رفتاری حرفه ای و درست، قطعا در کمک به بهبود مراجعین خود موثر تر خواهد بود. همان گونه که می دانیم روان شناسان در زمينه های مختلفی کار می کنند و درمان یکی از بخش هایی است که در آن فعالیت می نمایند. یک روانشناس باید خود از سلامت روانی برخوردار باشد چرا که انتظار و توقع مردم از روانشناس اين است كه خود از هرگونه خشم و حالت های تهاجمی به دور باشد؛ در غیر این صورت چگونه و با چه منطقی می توان به او اعتماد كرد.
يک روانشناس خوب همواره علاقه مند به یادگیری مسائل تازه است. وی باید علم و آگاهی خود را به طور دائم نسبت به مسايل روز دنيا بالا ببرد. به منظور کسب این آگاهی باید همواره منابع به روز را برای مطالعه و کسب دانش جدید دنبال نماید. پس طبیعی است که نبايد خود را به داشته ها و دانسته های پیشین خود محدود نماید؛ زيرا تمام علوم هر روز که می گذرد در حال غنی تر شدن هستند. و پيشرفت علم و صنعت، و ماشينی شدن جامعه، بر رفتار و طرز تفكر انسان ها نيز تاثیر می گذارد.
روانشناس خوب در غرب تهران کیست؟
یک روانشناس خوب در غرب تهران همچون هر گوشه ی دیگر کشور، بايد بتواند محيط امنی برای انجام فرآیند مشاوره اش فراهم كند. یکی از اصول اولیه ی مشاوره رازداری است؛ روانشناس باید راز دار باشد تا فرد مراجعه کننده بتواند به راحتی از مشكلات، مسائل خصوصی و ديدگاه های شخصی اش با او صحبت کند. به این ترتیب روانشناس باید شنونده ی خوبی نیز باشد. يک روانشناس بايد شنونده ای فعال باشد و هنگامی که مراجع صحبت می کند با آرامش و با تمام وجود به حرف های او گوش دهد و با نشان دادن توجه به مراجع، او را متوجه سازد كه با دقت کافی در حال گوش دادن به حرف های او است.
گاه برای برطرف کردن برخی از مشکلات و نيازهای مراجعان، باید به حل تعارض و اختلافات آنها با خانواده و اطرافیان آنها پرداخت. چرا که تا کنون خودشان نتوانسته اند به شیوه ای مناسب و منطقی حرف های خود را بازگو و بیان نمایند. پس گاه لازم است تا روانشناس با انجام کارهایی به برقراری ارتباطی صحیح در بین افراد خانواده کمک کند. در نتیجه در این مورد یک روانشناس خوب باید در برقرای ارتباط موثر مهارت کافی داشته باشد .يک روانشناس خوب بدون هیچ گونه پیش داوری و قيد و شرطی به پذیرش مراجعین خود می پردازد مي پذيرد؛ صحبت های آنها را با ذهنی باز می شنود وبه همدلی و همدردی با آنها می پردازد. همدلی و همدردی تلاشی در جهت درک دنيای درونی طرف مقابل است. برای همدلی کردن با مخاطب بايد بتوان خود را جای طرف مقابل گذاشت و مسائل را از زاویه ی او دید. یک روانشناس خوب برای نشان دادن همدلی با مخاطب خود می تواند با تکرار سخن مراجع به او نشان دهد كه منظور او را متوجه شده است. به این ترتیب در این فرآیند روانشناس نباید در مشکلات مراجع درگیر شود بلکه فقط باید برای درک شرایط او، خود را به جای او بگذارد. در روانشناسی،همدلی از مهم ترين مفاهیم درمان است؛ چرا که بدون وجود آن درمان با مشکل مواجه می شود.

وظايف روانشناس خوب در غرب تهران
روانشناسان با استفاده از شیوه های آموزشی و روان درمانی، به درمان اختلالات و بيماری های روانی مختلف می پردازند. يک روانشناس علاوه بر فرآیند درمان این بیماری ها به ارائه ی مشاوره در زمینه های تحصيلی، شغلی، ازدواج و مسائل مربوط به كودکان می پردازد. همچنین تعليم و تربيت، و آموزش شيوه های صحيح رفتاری و تفكر از وظایف روانشناسان است. روانشناسان عموما در زمینه های راهنمایی، مشاوره و درمان فعالیت می کنند. در حوزه ی راهنمایی که می تواند درباره ی موضوعات مختلفی چون شغل، تحصیل و مسائل تربیتی کودکان باشد، روانشناس به پرسش های مراجعه کننده پاسخ می دهد و در موارد ضروری توصیه هایی ارائه می کند؛ در نتیجه برای حل مشکلات بغرنج و پیچیده ی روانشناختی شیوه ای مناسب نمی باشد. اما مشاوره یک فرآيند تعاملی و دو سویه است و از طریق رابطه ای که میان مشاور و مراجعه کننده شکل می گیرد انجام می شود. در مشاوره، روانشناس با داشتن مهارت های لازم و دانش علمی و آگاهی حرفه ای، مراجعه کننده را با روش هایی که بر اساس نیازهای او انتخاب می شود یاری می رساند. بدین ترتیب مراجع می تواند درک بهتر از خود کسب کند و با درک و بینشی که از این طریق و با کمک مشاوره درباره ی خود کسب می کند گام های بهتری در مسیر خود بردارد. فرد با کمک مشاوره می تواند آگاهی هایی کسب کند که با استفاده از آن آگاهی برای رسیدن به اهداف خود واقع بینانه تر حرکت نموده و به نتایج موثر تری دست یابد. و در نهایت بتواند فردی موفق، سازگار و موثر در جامعه باشد.
و اما روان درمانی که مهمترين فعالیت یک روانشناس است در رابطه با درمان اختلالات و بیماری های روانی انجام می گیرد. روان درمانی فعالیتی تخصصی است و انجام آن توسط یک روانشناس به آموزش، و کسب مهارت در درمان نیاز دارد. از روان درمانی برای درمان اختلالاتی همچون وسواس یا افسردگی استفاده می شود. باید به این نکته توجه نمود که فعالیتی روانشناختی همچون روان درمانی و کسب نتیجه از آن در یک جلسه امکان پذیرنيست. بلکه باید در طی چند جلسه و با گذر زمان صورت بگیرد. حتی در مواردی پس ازپايان دوره ی درمان لازم است که فرد جلسات پی گیری داشته باشد. در تحقیقات انجام شده در دهه های اخیر در باب روان درمانی، این نتیجه حاصل شده که یکی از عوامل مهم در میزان اثربخشی جلسات روان درمانی ویژگی های اخلاقی روان درمانگر است. از این رو گاه ممکن است دو روانشناس متفاوت از یک شیوه ی درمانی در درمان افسردگی استفاده کنند، اما میزان بهبودی مراجعان آن دو یکسان نباشد. گرچه این امر به ويژگی های شخصیتی فرد مراجع نیز بستگی دارد اما باید عنوان کرد که ویژگی های شخصیتی مشاور نیز بر اثربخشی کار او موثر است. در واقع روانشناسی که نتواند مهارت های ارتباطی را به خوبی در خود پرورش دهد و با مراجعین خود به خوبی ارتباط برقرار کند قطعا نمی تواند به آنها کمکی در حل مشکلات شان نماید.
صبر و حوصله در یک روان شناس
صبر و شکیبایی ابزار کار یک روانشناس خوب است. در واقع او باید اجازه دهد یک مراجع هر چقدر می خواهد سخن بگوید. پیشتر نیز گفتیم روانشناس باید شنونده ی خوبی باشد؛ و به منظور رسیدن به درک درستی از مشکلات و مسائل مراجع و تشخیص اختلال نباید شتاب زده و عجولانه عمل کند. عجله و بی حوصلگی باعث تشخیصی شتاب زده می شود که امکان خطا و اشتباه را بالا می برد. زیرا گاه برخی از اختلالات روان شناختی نشانه های نزديکی دارند و تنها با صرف وقت بیشتر و به خرج دادن صبر و حوصله ی کافی می توان به تشخیص درست رسید. یکی از مهمترین ویژگی های یک روانشناس خوب این است که برای فرآیند درمان با کمک مراجع خود اهداف درمانی تعیین می نماید و سپس بر اساس آن اهداف در جهت درمان تلاش می کند. یعنی برای مراجعین خود اهدافی را که قرار است طی جلسات مشاوره دنبال شد تعیین می نمایند. به این ترتیب روانشناسان می توانند روند پیشرفت درمان را زیر نظر داشته باشند. شاید فرد مراجعه کننده نتواند به درستی در طول جلسات روان درمانی روند پیشرفت خود را دنبال کند، اما روانشناس باید به طور مرتب پیشرفت مراجع خود را بررسی نموده و مدیریت کند تا بر اساس اهداف درمانی تعیین شده اقدام نماید. به این ترتیب این کار باعث می شود تا سرعت پیشرفت درمان در جلسات تحت نظر باشد تا در صورت لزوم روش های درمانی مورد تغییر و بازبینی قرار گیرند. برای یافتن یک روانشناس خوب در غرب تهران باید تمام این مسائل را در نظر گرفت.
اهمیت سلامت روان برای یک روانشناس
در برقراری ارتباط با روان شناس و در برخورد با او، آنچه توجه عمده ی مردم را به خود جلب می کند در درجه ی نخست سلامت روانی خود روان شناس است. البته باید اذعان داشت که این امر کاملا طبيعی است. زیرا روانشناسی که خود در کنترل خشم دچار ضعف است چگونه می تواند به دیگران در این زمینه کمک کند و دیگران چگونه می توانند به او اعتماد کنند. سلامت روان موجب می شود تا رفتار و گفتار روانشناس سنجیده و حساب شده باشد. با این اصول یک روان شناس خوب به طور مستقیم توصیه نمی کند. او با دارا بودن فن بیان خوب می تواند مراجع را به خود جذب نماید. بدیهی است هنگامی که میان مراجع و روانشناس راحتی و اطمینان وجود داشته باشد روند درمان و کیفیت آن نیز بهبود می یابد. فن بیان مهارتی است که یک روانشناس خوب در غرب تهران به آن بسیار نیاز دارد. روانشناسان از این نکته آگاه اند که مراجعین خواهان یک جلسه ی خشک و بی روح درمانی نیستند. بلکه در پی یک روان شناس خوب هستند تا با حس اعتماد به نفس بتواند شایستگی های خود را در عمل، رفتار و گفتارش آشکار کند .
مدیریت جلسات مشاوره و روان درمانی توسط روانشناس
یک روانشناس خوب باید به درستی جلسات خود را مدیریت کند. یک روانشناس می داند جلسه ی مشاوره یا درمان برای مراجع در نظر گرفته شده است و در نتیجه نباید مسائل خود را وارد جلسه ی درمان کند. زیرا از تاثیر رفتار و واکنش های خود نسبت به مشکلات مراجع آگاه است و اهمیت کنترل احساسات و افکار خود را می شناسد و می داند باید آنها را در طی جلسه ی درمان مدیریت نماید. پس اگر یک روانشناس به جای تمرکز بر مشکلات مراجع خود بیشتر درباره ی مسائل شخصی اش در جلسه ی درمان صحبت نماید این یک ضعف به حساب می آید و نشان دهنده ی این است که نتوانسته افکار و احساسات خود را مدیریت نماید. لازم است تاکید کنیم که علم روانشناسی نیز مانند سایر علوم هر روزه با پیشرفت های جدیدی رو به رو است. به همین دلیل هر روانشناس باید به طور پیوسته به مطالعه و آموزش بپردازد تا بتواند به ارتقای توانایی ها و مهارت های خود برسد. در ایران روانشناسان خوب بسیاری فعالیت می کنند. در نتیجه شاید اینکه یک نفر را به عنوان دکتر روانشناس خوب در غرب تهران یا ایران انتخاب کنیم ممکن نباشد. حوزه های روانشناسی نیز متنوع است و هر روانشناس می تواند در یک یا چند حوزه دارای تخصص باشد و در نتیجه نمی توان گفت کدام یک از بقیه بهتر است.
متخصص اعصاب و روان خوب در غرب تهران – روانشناس کودک و نوجوان در غرب تهران – روانشناس نوجوان در غرب تهران