چه هنگام به روانشناس مراجعه کنم
در زندگی همه ی ما ممکن است که چالش های روحی و روانی بسیاری رخ دهد. به این ترتیب هر یک از ما ممکن است آشفتگی ها، مشکلات روحی، و یا ناراحتی های روانی زیادی را تجربه کنیم. وقتی از خود می پرسیم چه هنگام به روانشناس مراجعه کنم در واقع می خواهیم برای مراجعه به روانشناس و پیدا کردن یک راه حل منطقی و تخصصی برای رفع این مشکلات زمان درست را پیدا کنیم. بیماری های مربوط به سلامت روان می تواند گسترده باشد. بسیاری از مردم نمی دانند چه زمانی بهترین زمان مراجعه به روانشناس می باشد. در گذشته برای بسیاری از مردم مراجعه به روانشناس یک نوع تابو به حساب می آمد و افرادی که به روانشناس مراجعه می کردند این قضیه را از دیگران پنهان می کردند. اما امروزه دیگر فرهنگ مراجعه به روانشناس ترویج پیدا کرده است و درصد زیادی از مردم درمان های روانشناختی را پذیرفته اند. دیگر برای بسیاری جوامع پذیرفته شده است که درمان مشكلات روانی مانند مشكلات جسمی است که باید به دقت انجام گيرد. گاه اين فرآیند بسيار زمان بر است. زیرا برای فردی كه در طول ساليان متمادی عادات بد و رفتارهایی نادرست را در خود داشته و با آنها زندگی كرده است نمی تواند به يك باره اين عادات را کنار بگذارد. به علاوه نباید انتظار داشت که درمان برای همه ی افراد با یک سرعت اتفاق بیفتد زیرا ظرفیت های روحی افراد با یکدیگر متفاوت است.

تصميمات مهم زندگی
بسیاری از افراد در هنگام تصميمات مهم زندگی نیاز به مشاوره دارند. اما همیشه مساله به این سادگی نیست و بسياری از بيماری ها به مداخله ی جدی یک روانشناس يا روانپزشک نیاز دارند و باید به طور جدی از آنها كمک گرفته شود. زیرا گاه اگر اين مداخله در زمان درست و با روش های درست و علمی صورت نگيرد و بيماری درمان نشود، نه تنها بيماری برطرف نمی شود، بلكه می تواند رشد كرده و به بيماری های روانی حاد تبديل شود. افراد گاه می پرسند دقيقا چه هنگام به روانشناس مراجعه کنم و باید گفت که در برخی از كشورهای پيشرفته مراجعه به روانشناس همچون امری ضروری و طبیعی است. افراد برای امور مختلف زندگی خود و برای مشاوره به روانشناس مراجعه می كنند. در این جوامع استفاده از روانشناس برای افراد در تصميمات مهم زندگی همچون تصميم ازدواج، مهاجرت و يا انتخاب شغل صورت می گیرد و اين كار مانند يک امر بديهی در نظر می شود. بر اين اساس نمی توان گفت زمان دقيق مراجعه به روانشناس و يا روانپزشک درباره مشكلات و مسائل روحی و روانی دقيقا چه زمانی است. زيرا درباره ی افراد مختلف می تواند در زمینه های متفاوت و در هر زمانی صورت بگیرد. به طور كلی بايد گفت مشاوره گرفتن و مراجعه به روانپزشک اقدامی مفيد و مثبت است. کسی که می پرسد چه هنگام به روانشناس مراجعه کنم باید بداند که مشكلات روانی مانند مشكلات جسمی نیاز به درمان به موقع دارند و اگر در زمان درست درمان نشده و به حال خود رها شوند می توانند به وضعيت وخيم تری برسند. زیرا در واقع افرادی كه بيماری های روانی حاد مانند انواع پرخاشگری ها يا جنون های رفتاری دارند يک دفعه و به صورت ناگهانی به اين اختلالات مبتلا نشده اند. باید بدانیم که اين افراد در پی ابتلا به بيماری های روانی مانند پرخاشگری های مقطعی يا افسردگی های فصلی، و درمان نشدن اين اختلالات کوچکتر، به مرور زمان دچار اختلالات حادتر شده اند.
چه هنگام به روانشناس مراجعه کنم
یکی از رایج ترین مواقع مراجعه به روانشناس در هنگام افسردگی و قرار گرفتن در معرض احساسات درماندگی و نا امیدی است. پس گرچه برخی افراد اعتقاد دارند که افسردگی به خودی خود از بین می رود، اما این اتفاق به ندرت رخ می دهد. چه هنگام به روانشناس مراجعه کنم : در هنگام افسردگی که بیماری روانی شایعی است و در آن فرد علاقه ی خود را به خیلی از چیزها از دست می دهد و همواره احساس خستگی کرده و در کنترل عواطف و احساسات خود دچار مشکل می شود. مراجعه به روانشناس به یافتن منبع افسردگی به افراد کمک می کند و این برای داشتن حسی بهتر و شروع درمان اولین گام است. استفاده از کمک روانشناس باعث می شود تا فرآیندهای افکار منفی ذهن خود را شناسایی نماییم. یک روانشناس با تجربه همچنین می تواند در غلبه بر ترس های مختلف به شما کمک کند. در مسائل خانوادگی و روابط خانوادگی، شخصی یا کاری همواره نیاز به کمک یک مشاور وجود دارد. مشاور و روانشناس با تجربه می تواند برای حل مشکلات در این زمینه اقدامات عملی، علمی و درستی را انجام دهد. با این که داشتن رابطه می تواند یکی از بهترین دوره های زندگی باشد، اما برای برخی افراد نیز استرس و مشکلاتی را در پی دارد. کار با یک روانشناس به صورت فردی یا گروهی گره هایی را از روابط باز می کند که ممکن است حتی گریبان گیر بهترین روابط هم بشوند.
از دست دادن، استرس و اضطراب
چه هنگام به روانشناس مراجعه کنم و چگونه مشکلاتم را بیان کنم؟ افراد همواره در معرض مشکلات و اضطراب های گوناگونی قرار دارند. یکی از این مشکلات از دست دادن است. بسیاری از ما مرگ و از دست دادن عزیزی را تجربه کرده ایم؛ چه مرگ والدین و دوستان و یا مرگ حیوان خانگی. اما روش مقابله با آن برای هر شخصی منحصر به فرد است. سوگواری عمومی و خصوصی هر دو رایج هستند اما اجتناب از واقعیت های فقدان می تواند منجر به بروز مشکلات طولانی و ماندگارتری شود. یک روانشناس کسی است که راه درست کنار آمدن با این سوگ را به شما نشان می دهد. همچنین در مورد اضطراب باید گفت که در زندگی با سطوح مختلفی از استرس در موقعیت های مختلف مواجه می شویم. از مصاحبه ی شغلی گرفته تا مشکلات رابطه های عاطفی و همه ی اینها موجب سطوح مختلفی از اضطراب در افراد می شود. استرس و اضطراب مهار نشده منجر به انزوای اجتماعی و افسردگی می شود. اما یک روانشناس با تجربه به شما کمک می کند تا با درک درست دلیل مشکلات و آشنایی با راه های مناسبی برای حل آنها استرس و اضطراب خود را مدیریت کنید.