درمان بیش فعالی بزرگسالان بدون دارو
افرادی که بیش فعالی در بزرگسالی نشان می دهند عموما افراد بسیار باهوشی هستند و از IQ بالایی برخوردارند، اما از EQ کمتری بهره مند هستند و از هوش هیجانی کمتری بهره مند هستند. درمان بیش فعالی بزرگسالان بدون دارو یکی از شیوه های درمان بیش فعالی است. علائم بیش فعالی در بزرگسالان در پی یکی از اختلالات رشدی که از دوران کودکی با فرد همراه است بروز می کند. علائم بیش فعالی در بزرگسالان نشانه هایی همچون فراموش کاری و پر جنب و جوشی بیش از حد مشخص می باشد. بیش فعالی که موجب کمبود توجه برای بزرگسالان می شود، مشکلاتی در تمام ارتباطات و وظایف زندگی آنها ایجاد می کند. ارتباط بیش فعالی با اعتیاد نیز به ضرورت درمان بیش فعالی می افزاید. البته با انجام تمریناتی می توان به بهبود بیش فعالی در بزرگسالان کمک نمود. در این زمینه لازم است برای درمان موفق از یک درمانگر متخصص کمک بگیرید. بیش فعالی بزرگسالان زیر شاخصه نقص توجه و تمرکز را پوشش می دهد. این وضعیت علائم بسیار مهمی دارد که در ادامه در مورد برخی از آنها صحبت می کنیم. این اختلال به طور خاص مربوط به کودکان است اما درصد کمی از بزرگسالان نیز به آن مبتلا هستند. باید توجه داشت تمام بزرگسالانی که مبتلا به بیش فعالی و کمبود توجه هستند، در کودکی نیز به طور قطع این اختلال را داشتند. ممکن است در برخی از آنها در دوران کودکی این تشخیص داده شده باشد و در برخی دیگر در دوره ی بزرگسالی این تشخیص صورت گیرد. حدود 60 درصد کودکان مبتلا به اختلال بیش فعالی، در بزرگسالی نیز مبتلا هستند. ابتلا به این اختلال تقریبا به طور مساوی در میان زنان و مردان بزرگسال وجود دارد.

علائم بیش فعالی در بزرگسالان
برخی علائم بیش فعالی در بزرگسالان شامل مواردی که در ادامه می آید می شود. این افراد تمایل زیادی به حرف زدن دارند و دچار کم حوصله گی و کلافگی هستند و بی صبر می باشند. شخص در چنین حالتی ذهن متمرکزی ندارد و زمانی که شخصی با وی حرف می زند ذهنش می پرد. آنها دچار خشم های لحظه ای و نوسان خلق در روزهستند و یا بی دلیل در شروع روز کاری دچار این نوسانات می شوند. اعتماد به نفس کاذب دارند و احساس می کنند به اندازه ی استعدادهایی که دارند، موفق نیستند. برای درمان بیش فعالی بزرگسالان بدون دارو باید توجه داشت که این افراد بیش از حد معمول فعالیت و تحرک دارند. به همین دلیل دائم دچار حواس پرتی می شوند و نمی توانند حتی برای مدت کوتاهی مشغول به یک کار ثابت باشند. این افراد تکانشی بوده و بدون فکر و به طور ناگهانی دست به کاری می زنند. همان طور که پیش از این نیز ذکر شد، تمرکز کردن برای این افراد خیلی سخت و دشوار است و تحریک پذیر عصبی هستند. از آنجایی که به توانایی های خود اعتقاد ندارند در نتیجه از انجام کارهای جدید اجتناب می کنند. حالت بی قراری و عدم توانایی در تمرکز در آنها به حدی است که در حین انجام کار، صداها منجر به پرتی حواسشان می شود. این افراد در انجام اموری که بر عهده ی آنهاست سهل انگاری می کنند و نمی توانند کارها را به سرانجام برسانند؛ جز در مواردی که زمان زیادی برایش مشخص شود. این افراد مدام در حال تکان دادن دست و پای خود هستند و حتی زمانی که یک جا نشسته اند این حالت بی قراری را از خود نشان می دهند. تمرکز روی جزئیات برای آنها کار سختی است. این افراد در کارهای دیگران دخالت می کنند و با کوچکترین محرکی دچار حواس پرتی می شوند.
راههای کنترل بیش فعالی و کاهش عوارض آن
برای کنترل و درمان بیش فعالی در بزرگسالی از تمرینات و تکنیک هایی استفاده می شود که برای کاهش عوارض بیش فعالی به کار می رود. درمان بیش فعالی بزرگسالان بدون دارو یکی از این راه های کنترل است. زیرا به دلیل عوارض جانبی داروها درمانگرها ترجیح می دهند تا برای کنترل نشانه های بیش فعالی در ابتدا از روش های دیگر استفاده کنند. علائم بیش فعالی در بزرگسالان باعث می شود که نتوانند روی چیزی تمرکز کنند مگر اینکه برایشان بسیار جذاب باشد. در مجموع از میان تمامی علائمی که ذکر شد اگر برای یک فرد ۷ علامت تائید شود، بدین معنا است که فرد دچار بیش فعالی بزرگسالان است. این مشکل در واقع در بزرگسالان بیشتر به شکل نقص توجه و تمرکز است که برای تشخیص خفیف و یا متوسط و شدید آن باید به متخصص روان شناس مراجعه کرد. بخش فرونتال مغز در این افراد دچار نقص است و هرگونه نقص و تداخل در سیر تکاملی یا توقف در شکل گیری نورون های عصبی و یا تخریب در این بخش از مغز با پیامدهای آسیب فیزیولوژی-عصبی همراه است. بسته به آسیب در هر منطقه از لب فرونتال علایم مختلفی از طرف بیماران گزارش می شود و اختلالاتی بروز می کند که یکی از آنها بیش فعالی است. اما چگونه باید با بیش فعالی در بزرگسالی کنار آمد؟ علائم بیش فعالی در بزرگسالان کمک می کند تا برای کنترل بیش فعالی در بزرگسالان به استفاده از راهکارهای موجود برای آن روی آورد. پیامدهای بیش فعالی برای افراد مبلتلا و خانواده های آنها می تواند بسیار آزاردهنده باشد. بیش فعالی برای خانواده های فرد مبتلا می تواند بسیار خسته کننده و فرسایشی شود. در عین حال افراد مبتلا هم فکر می کنند که کسی آنها را درک نمی کند و مدام سرزنش می شوند. اما در درمان بیش فعالی بزرگسالان بدون دارو در واقع با استفاده از تکنیک ها و رفتارهایی، بزرگسالان مبتلا به بیش فعالی می توانند کارآیی بیشتری داشته و روابط خود را اصلاح کنند. در این راه باید صبور بوده و از حضور یک درمانگر حرفه ای استفاده کرد تا به افراد در تعادل رفتاری کمک کند. متاسفانه وجود برخی باورهای اشتباه مثل اینکه روان درمانی به تنهایی نمی تواند کمک چندانی به بهبودی کند و یا اینکه فرد تا آخر عمر باید درگیر عوارض و مشکلات اختلال بیش فعالی باشد، می تواند باعث شود که در روند بهبود فرد اختلال ایجاد شود.