چه کسانی به روانپزشک نیاز دارند و چه کسانی به روانشناس؟
چه کسانی به مشاوره نیاز دارند
چه کسانی به روانپزشک نیاز دارند و چه کسانی به روانشناس؟ چه کسانی به مشاوره نیاز دارند؟ چه افرادی نیاز به روانکاوی دارند؟ به روانپزشک چه بگوییم؟ اگرچه مراجعه به روانپزشک یا روانشناس در کشور ما هنوز هم وجهه عمومی مناسبی ندارد، اما با این وجود خوشبختانه در سال های اخیر مردم کشور ما دیدگاه بهتری نسبت به این مسئله پیدا کرده اند. متاسفانه در کشور ما اگر کسی بخواهد به روانشناس یا روانپزشک مراجعه کند، برخی از افراد و یا خود شخص بیمار این دیدگاه را دارند که او یک بیمار روانی است. در همین ابتدای مطلب اجازه دهید بگوییم، مشکلات و اختلالات روحی و روانی نوعی بیماری به حساب می آیند اما این دیدگاه منفی کاملا اشتباه است. در کشورهای پیشرفته اروپایی حتی کسانی که هیچ اختلال روانی ندارند به روانشناس یا روانپزشک مراجعه می کنند تا از سلامت روح و روان خود اطمینان حاصل کنند و این یک امر طبیعی و پذیرفته شده در میان جامعه است. در ادامه با ما همراه باشید تا بررسی کنیم چه کسانی به روانپزشک نیاز دارند. نیاز به روانپزشک دارم

نیاز به روانپزشک دارم
چه کسانی باید به روانپزشک مراجعه کنند؟ به روانپزشک چه بگوییم؟
در پاسخ به این سوال که چه کسانی به روانپزشک نیاز دارند ابتدا اجازه دهید به شما بگوییم روانپزشک کیست و چه تخصصی دارد. روانپزشک، پزشکی است که دارای مدرک پزشکی در حوزه تخصصی روحی و روانی است. مانند هر پزشک دیگری، روانپزشک نیز می تواند بیمار را آزمایش کند و برای او دارو تجویز کند. تفاوت روانپزشک با روانشناس این است که روانشناس فاقد مدرک پزشکی است و او نمی تواند برای بیماران دارو تجویز کند. روانپزشک در طی مراحل درمان بیمار می تواند از روانشناسان یا مشاوران نیز کمک بگیرد.
اما چه کسانی به روانپزشک نیاز دارند ؟ کسانی به روانپزشک نیاز دارند که از اختلالات شدید روانی رنج می برند. این افراد در واقع بیمارانی هستند که مشکلات و اختلالات روحی و روانی آنها به مرحله ای رسیده است که دیگر توسط روانشناس قابل درمان نیست. یعنی بیماری این افراد حتما باید توسط روانپزشک پیگیری و درمان شود. زیرا در این مرحله دیگر روانشناس نمی تواند تنها با جلسات مشاوره بیماری را کنترل کند. یعنی بیماری آنقدر پیشرفته شده است که برای درمان به دارو درمانی نیاز است. در این مرحله روانپزشک وارد می شود. لازم است بدانید در طی فرایند درمان توسط روانپزشک، ممکن است جلسات مشاوره با روانشناس نیز همزمان انجام شود تا نتیجه ی مطلوب حاصل شود.

چه کسانی به مشاوره نیاز دارند؟
کدام بیماری ها به روانپزشک نیاز دارند؟
در رابطه با این که چه کسانی به روانپزشک نیاز دارند باید بگوییم، بیماری ها و اختلالات روانی که موجب خطر آفرینی برای شخص بیماری یا اطرافیان او می شوند، برای درمان به روانپزشک نیاز دارند. این خطر می تواند معانی مختلفی داشته باشد. به عنوان مثال اگر بیماری وسواس تمیزی به حدی برسد که فرد از این طریق به خود آسیب بزند، نیاز به مراجعه به روانپزشک است. زیرا در برخی موارد افرادی که دارای بیماری وسواس تمیزی هستند ممکن است در اثر استفاده زیاد از مواد شوینده به بیماری های پوستی مبتلا شوند. این افراد لازم است تحت درمان با دارو وسیله ی روانپزشک قرار بگیرند تا مراحل درمان طی شود. در ابتدا فرد باید خود به این باور برسد که نیاز به روانپزشک دارم.
در رابطه با این که چه کسانی به روانپزشک نیاز دارند باید بگوییم، از طرف دیگر دیگر اختلالات و مشکلات روانی مانند پرخاشگری، اختلال دو قطبی، اختلال چند شخصیتی، اختلال پیش از سوانح و یا بعد از وقوع سوانح، روان گسیختگی، اختلال اضطرابی، افسردگی شدید و … حتما باید توسط روانپزشک درمان شوند. بیمارانی که به این مشکلات روانی مبتلا هستند حتما باید با دارو درمانی مراحل درمان را طی کنند. زیرا در این بیماری ها، فرد بیمار ممکن است با رفتارهای خطرناک به خود و یا اطرافیان آسیب بزند. روانپزشک حاذق می تواند با استفاده از روش های نوین علم روانپزشکی در جهت بهبود بیمار و شرایط روانی او اقدام کند. روانپزشکان ممکن است در مطب، بیمارستان، زندان، مراکز روان درمانی و … مشغول به کار شوند. چه افرادی نیاز به روانکاوی دارند
چه افرادی به روانپزشک نیاز دارند و چه افرادی به روانشناس؟
مراجعه به روانپزشک یا روانشناس در کشور ما هنوز وجهه عمومی نامناسبی دارد اما خوشبختانه در سال های اخیر مردم کشور ما دیدگاه بهتری نسبت به این مسئله پیدا کردند. اگر کسی بخواهد به روانشناس یا روانپزشک مراجعه کند، متاسفانه برخی از افراد و یا خود شخص بیمار این نظر را دارند که او یک بیمار روانی است. غافل از اینکه مشکلات و اختلالات روحی و روانی نوعی بیماری به حساب می ید و این دیدگاه کاملا اشتباه است. در کشورهای اروپایی افراد برای اطمینان از سلامت روح و روان خود به روانشناس یا روانپزشک مراجعه می کنند و این یک امر بسیار طبیعی در جامعه می باشد. پس اینکه چه کسانی به مشاوره نیاز دارند یا چه کسانی به روانپزشک نیاز دارند شامل بسیاری از افراد می شود.
روانپزشک و تخصص او
در جواب به این سوال که چه کسانی به روانپزشک نیاز دارند یا اینکه به روانپزشک چه بگوییم، ابتدا باید فهمید که روانپزشک کیست و تخصص او چیست؟ به پزشکی که دارای مدرک پزشکی در حوزه تخصصی روحی و روانی می باشد روانپزشک می گویند. او می تواند مانند هر پزشک دیگری بیمار را آزمایش کند و برای او دارو تجویز کند. فرق روانشناس با روانپزشک در این است که روانشناس نمی تواند برای بیماران دارو تجویز کند و فاقد مدرک پزشکی است . در طی مراحل درمان بیمار روانپزشک می تواند از مشاوران یا روانشناسان کمک بگیرد.
افرادی که باید به روانپزشک مراجعه کنند.
کسی که به روانپزشک نیاز دارد از اختلالات شدید روانی رنج می برد. وقتی بیماری و مشکلات و اختلالات روحی و روانی آنها به مرحله ای رسیده باشد که دیگر توسط روانشناس قابل درمان نباشد یعنی بیماری این افراد حتما باید توسط روانپزشک پیگیری و درمان شود. زیرا روانشناس نمی تواند تنها با جلسات مشاوره در این مرحله از بیماری را آن کنترل کند. در این حالت پیشرفت بیماری بسیار زیاد بوده و برای درمان به تجویز دارو نیاز است و فرد می بیند که نیاز به روانپزشک دارم؛ در این مرحله روانپزشک وارد عمل می شود. در مدت زمانی که بیمار توسط روانپزشک درمان می شود، گاهی اوقات برای گرفتن نتیجه مطلوب در طی روند معالجه بیمار به جلسات مشاوره با روانشناس نیز همزمان ادامه خواهد داد. در نتیجه اینکه چه افرادی نیاز به روانکاوی دارند یا روانپزشکی احتیاج به بررسی بیشتری دارد. اما به روانپزشک چه بگوییم؟
کدام بیماری ها به روانپزشک نیاز دارند؟
در این رابطه برخی از بیماری ها و اختلالات روانی برای شخص بیمار یا اطرافیان او باعث خطر آفرینی می شوند، و این خطرات معانی مختلفی دارد مثلا اگر وسواس تمیزی بیمار به اندازه ای برسد که باعث آسیب رساندن به خود شود باید حتما به روانپزشک مراجعه کند. چون امکان ابتلا شدن به بیماری های پوستی به خاطر زیاد مصرف کردن مواد شوینده شوند و با دارو تحت درمان روانپزشک قرار میگیرند تا مراحل درمان فرد کامل شود.
بیماری ها و مشکلات روانی اعم پرخاشگری ، اختلالات دو قطبی ، اختلال چند شخصیتی، ، روان گسیختگی، اختلال اضطرابی، افسردگی شدید و اختلال پیش از سوانح و یا بعد از وقوع سوانح باید کاملا توسط روانپزشک درمان شود. بیماران مربوط به این مشکلات تنها با مراجعه به روانپزشک و تجویز دارو درمان می شوند. یک روانپزشک حرفه ای باید با استفاده از روش های برتر علم روانپزشکی در جهت درمان بیمار و خوب شدن شرایط روانی بیمار تمام سعی خود را بکند. محل کار روانپزشکان معمولا در مطب، بیمارستان، زندان، مراکز روان درمانی و … می باشد. به افرادی که ناراحتی های رفتاری دارند بیمار گفته می شود و زمانی که از آنها میخواهیم رفتار خود را با رفتن به روانپزشک تغییر دهند شدیدا مخالفت می کنند و می گویند: من مریض نیستم . چه کسانی به روانپزشک نیاز دارند؟ کسانی به روانپزشک مراجعه که حالتها و رفتارهای غیر عادی داشته دارند گاهی چیزهای عجیب دیده و یا صداهای عجیب می شنوند.
چه کسانی نیاز به روانپزشک دارند ؟
در کشور های اروپایی مراجعه به روانشناس و روانپزشک امری بسیار ضروری می باشد همه افراد برای داشتن زندگی سالم حداقل سالی یکبار به روانشناس مراجعه می کنند. افراد برای گرفتن تصمیمات مهم زندگی مانند مهاجرت و تصمیم ازدواج یا و انتخاب شغل حتما به مشاور مراجعه و این کار یک امر مهم تلقی می شود . با این حال زمان دقیق مراجعه به روانشناس و یا روانپزشک دقیقا مشخص نیست مراجعه افراد مدرن و امروزی در هر زمان و با هر بهانهای میتواند انجام شود. باید گفت مشاوره گرفتن و مراجعه به روانپزشک یک اقدام مفید است که حتی در بدبینانهترین اگر فایدهای برای فرد نداشته باشد ضرری هم ندارد و بهتر است همه افراد هرساله علاوه بر چکاب جسمی، چکاب روانی هم انجام بدهند. تا با مراجعه به روانشناس و یا روانپزشک بتوانند از وضعیت روانی خود اطلاع یابند. اگر مشکلات روانی مانند مشکلات جسمی اگر درمان نشوند و به حال خود رها شوند شدت آنها زیاد شده و به اوضاع وخیمتری دچار می شوند. بیماری هایی حاد روانی انواع پرخاشگریها یا جنونهای رفتاری به صورت ناگهانی در افراد بوجود نمی آیند اکر این بیماری های کوچک روانی مثل پرخاشگری مقطعی و یا افسردگی فصلی درمان نشوند به مرور زمان حاد شده و گاهی اوقات درمانی برای آن وجود ندارد . با هر تغییر حالتی نیازی به مراجعه به پزشک نیست، اگر حس کنیم چند روز است که افسرده شدیم و این افکار باعث افسردگی و تاثیر بر عملکرد روزانه ما شده است باید به یک متخصص مراجعه کنیم. یک متخصص می تواند کمک قابل توجهی به حل مشکلات روانی کند همچنین می تواند درست و اصولی فرد بیمار را راهنمایی کرده و بگوید که به چه کسی مراجعه و چه خدماتی بگیرد. در هر حال به روانپزشک مراجعه کنم یا روانشناس سوالی است که بیشتر افراد هنگام به وجود آمدن مشکلات فردی و خانوادگی و حتی شغلی با آن روبرو هستند.
و بیشتر افراد در انتخاب اینکه به روانشناس مراجعه کنند یا به روانپزشک دچار مشکل می شوند. و این در حالی است شاید فکر کنید عناوین مشابهی دارند روانشناس و روانپزشک هر دو برای تشخیص و معالجه افراد مبتلا به مشکلات روانی آموزش میبینند اما با این وجود یکسان نیستند . و هر کدام زمینه های آموزشی و نقش متفاوتی در درمان بیماران دارند. مدرک پزشکی روانپزشکان، مدارک پیشرفته و تخصص روانپزشکی است آنها از داروها و گفتگو درمانی سایر روش های درمانی برای معالجه استفاده می کنند. و روانشناس دارای مدرک پیشرفته PhD یا PsyD می باشد و آنها از گفتگو درمانی برای درمان استفاده می کنند. یک روانشناس می تواند به عنوان مشاور در کنار سایر مراکز خدمات بهداشتی و مراکز درمانی فعالیت داشته باشد . در هر دو صنف کاری باید در منطقه خود مجوز فعالیت داشته باشند فقط روانپزشک باید مجوز پزشکی داشته باشد. روانپزشک می تواند در مراکزی مانند زندان ، بیمارستان، خانه سالمندان ، مطب خصوصی ، مراکز درمانی دانشگاهی ، مراکز توانبخشی و همچنین بیمارستان های روانپزکی مشغول به کار باشد. و معمولا افرادی را که دارای بیماری های روانی مانند افسردگی شدید ، روانگسیختگی، اختلالات دو قطبی ، اختلالات اظطرابی ، اختلال پس از سانحه و اختلالات بیش فعالی و کمبود توجه و غیره را درمان کند . یک روانپزشک بیماران خود را با تستهای روانشناختی و ارزیابی های یک به یک یا فردی و تست های آزمایشگاهی برای رد کردن علل جسمی ارزیابی می کند. برای درمان ممکن است روانپزشک بعد از تشخیص بیماری ، بیمار را به متخصصان سایر زمینه ها ارجاع دهد و روانپزشک برای بهبود روند درمانی برای افرادی که فکر می کنند نیاز به روانپزشک دارم می توانند دارو تجویز کند. چه کسانی به مشاوره نیاز دارند

چه کسانی به روانپزشک نیاز دارند؟ چه افرادی نیاز به روانکاوی دارند؟
رایج ترین داروهایی که روانشناسان تحویز میکنند داروهای ضد افسردگی می باشد که برای درمان افسردگی، اضطراب و بعضی شرایط دیگر استفاده می شود. که می توتاند در بهبود علائمی مانند غم، نا امیدی، کمبود انرژی، مشکل در تمرکز و عدم علاقه به فعالیت های روزمره کمک کند. این دارو ها وابستگی ایجاد نمی کنند و اعتیاد آور نیستند.
از داروهای ضد اضطراب برای درمان اختلالات اضطرابی مثل اختلال اضطراب عمومی یا اختلال هراس استفاده می شود. این دارو ها به کاهش اضطراب و بی خوابی کمک می کنند اما می توانند باعث وابستگی شوند . بنابر این باید در کوتاه ترین زمان مصرف شود.
داروهای تثبیت کننده حالت برای درمان اختلالات دوقطبی استفاده می شود. بعضی اوقات از ترکیب داروهای تثبیت کننده خلقی با داروهای ضد افسردگی برای درمان افسردگی نیزاستفاده می شود.
داروهای ضد روان پریشی برای درمان اختلالات روانی مانند اسکیزوفرنی استفاده شده و پس از تجویز دارو، روانپزشک باید بیمار را از نظر علائم بهبود و هرگونه عوارض جانبی از نزدیک تحت نظر قرار دهد تا بر اساس این اطلاعات در دوز دارو تغییر حاصل نماید. نیاز به روانپزشک دارم
روانپزشکان می توانند برخی از درمان های دیگر را تجویز کنند؛ مانند شوک درمانی که شامل اعمال جریان الکتریکی به مغز می باشد این روش برای درمان موارد خاص افسردگی شدید است که دیگر به هیچ درمانی پاسخ نمیدهد . نور درمانی که شامل استفاده از نورهای مصنوعی برای درمان افسردگی های فصلی است بویژه در مناطقی که نور خورشید وجود ندارد. در هر حال درمان مشكلات رواني مانند مشكلات جسمي به سادگی و سهولت انجام نمی شود و بسیار زمان بر و نفس گیر است . افرادی که در ساليان متمادي عادت های بد و رفتارهای نامناسب را با خود حمل کرده اند و با آنها زندگی نموده اند نمی توانند یکباره همه این عادت ها و رفتارها را ترک کنند چون به مشکل بر می خورند . و همچنین نمیتوان انتظار داشت که درمان این نوع بیماری ها و افرادی که مبتلا به افسردگی های حاد یا جنون هستند به صورت محسوس و کامل انجام شود . در این نوع بیماری ها است که ضرورت مداخله روانشناس يا روانپزشك و كمك گرفتن از او بهشدت احساس ميشود، اگر این مداخله در زمان مشخص و درست و اصولیانجام نشود نه تنها بيماري در فرد درمان نمیشود بلکه رشد کرده و شرایط وی را حاد تر خواهد کرد .
برای جمع بندی اینکه چه کسانی به مشاوره نیاز دارند، می توان گفت در این موارد معمولا مراجعه به روانشناس لازم است
- بلوغ و دوران نوجوانی
- شکست در روابط صمیمانه
- انتخاب همسر
- آغاز زندگی مشترک
- بچه دار شدن و فرزندپروری
- انتخاب رشته تحصیلی و شغل
- به سوگ نشستن برای نزدیکان
- تغییرات میانسالی
- ازدواج فرزندان
- طلاق
- مهاجرت به روانپزشک چه بگوییم
چه کسانی نیاز به روانشناس دارند – چه موقع نیاز به روانپزشک داریم – بهترین روانپزشک ایران – چه موقع به روانشناس مراجعه کنیم – چه کسانی باید به روانکاو مراجعه کنند – چه افرادی نیاز به روانکاوی دارند – چه افرادی نیاز به روانکاوی دارند – به روانپزشک چه بگوییم