تفاوت روانپزشک با متخصص مغز و اعصاب چیست؟
روانپزشک چه وظایفی دارد؟ متخصص اعصاب و روان در چه زمینه ای تخصص دارد؟ در ادامه با این سوالات پاسخ خواهیم داد. روانپزشک و متخصص اعصاب و روان هر دو دارای مدرک پزشکی هستند و در حوزه های متفاوت به یک اندازه به تحصیل و کسب تخصص پرداخته اند. تفاوت روانپزشک با متخصص اعصاب و روان در عملکرد آنها است.

تخصص روانپزشک چیست؟
در رابطه با تفاوت روانپزشک با متخصص اعصاب و روان باید بگوییم، همان طور که می دانید مغز مهم ترین عضو بدن است. علاوه بر این مغز پیچیده ترین عضو نیز می باشد. تمام اعضای بدن ما تحت کنترل و فرمان مغز هستند. روانپزشک کسی است که دارای مدرک پزشکی است و می تواند در حوزه تشخیص و درمان بیماری های روحی و روانی به بیمار کمک کند. روانپزشک تخصص دارد بیماری هایی را درمان کند که فرد به صورت ارادی واکنش هایی را از خود نشان می دهد. به عنوان مثال بیماری که افسردگی شدید دارد ممکن است به صورت آگاهانه دست به خودکشی بزند. یعنی مغز به صورت کاملا ارادی و آگاهانه چنین فرمانی را به بیمار صادر می کند. حال روانپزشک تلاش می کند تا با استفاده از دانش و علم خود و همچنین با دارو درمانی بیماری را تحت کنترل بگیرد. روانپزشک ممکن است در طی فرایند درمان از یک روانشناس نیز کمک بگیرد.
در رابطه با تفاوت روانپزشک با متخصص اعصاب و روان باید بگوییم، روانپزشک داروهایی را برای بیمار تجویز می کند که بتواند بیمار را از شرایط بحرانی بیماری نجات دهد. این دارو ها سبب می شوند تا فرد بیمار از مشکلاتی که به صورت ارادی برای خود ایجاد می کند دست بکشد. بنابراین باید بگوییم اگرچه روانپزشک در حوزه روان درمانی تخصص دارد و کار می کند، اما او تلاش می کند تا بیماری های روحی و روانی را درمان کند که فرد بیمار به صورت آگاهانه و ارادی خود را در خطر می اندازد. البته لازم به ذکر است که در برخی موارد ممکن است بیماری روحی و روانی فرد بیمار به اندازه ای پیشرفت کند که حتی دیگر روانپزشک نیز نتواند برای بیمار کاری کند. زیرا در این مرحله از بیماری فرد بیمار به صورت غیر ارادی و ناآگاهانه خود را در خطر می اندازد. در این شرایط از متخصص اعصاب و روان کمک گرفته می شود.

متخصص مغز و اعصاب در چه زمینه ای تخصص دارد؟
در رابطه با تفاوت روانپزشک با متخصص مغز و اعصاب باید بگوییم، پزشک متخصص مغز و اعصاب کسی است که دارای مدرک پزشکی تخصصی است و تخصص وی در حوزه درمان بیماری های متخصص مغز و اعصاب است. بیمارانی که به متخصص متخصص مغز و اعصاب مراجعه می کنند در عملکرد مغز خود دچار مشکل شده اند. از طرف دیگر بیمارانی که بیماری های روانی حاد دارد ممکن است از طرف روانشناس به روانپزشک معرفی شوند. بیماری های روانی در این مرحله به اندازه ای پیشرفت می کنند که ممکن است فرد بیمار به صورت ناآگاهانه به خود و یا اطرافیانش صدمات جدی وارد کند.
در رابطه با تفاوت روانپزشک با ممتخصص مغز و اعصاب باید بگوییم، به عنوان مثال فرد بیماری که دچار سکته شده است، ممکن است به مشکلاتی مانند فلج صورت و یا تار شدن دید مبتلا شود. این مشکلات به صورت کاملا غیر ارادی فرد بیمار را درگیر می کنند و بیمار هیچ نقشی در بروز این مشکلات ندارد. متخصص مغز و اعصاب تلاش می کند تا با روش های مختلف علم پزشکی این مشکلات را کاهش داده و یا برطرف کند.