روانشناسی و روابط عمومی و چگونگی تاثیر آن بر روی ارتباط با مردم
کاربرد روانشناسی در سازمان های دولتی و موسسات خصوصی در روابط عمومی و تعامل با مشتریان اهمیت ویژه ای دارد. وقتی واحد روابط عمومی یک شرکت با علم روانشناسی آشنا باشد می تواند از آن در ارتباطات استفاده به سزایی داشته باشند . بخش مهم یک شرکت و اداره و یا موسسه بخش روابط عمومی آن است. مطالعه علمی رفتاری ارتباطات از جنبه علمی و عملی در بازاریابی مورد توجه قرار می گیرد. و ما برای تحقیق روش های انسانی و چگونگی ارتباط آن با محیط اطراف نیازمند به شناخت هستیم . اگر یک کارشناس روابط عمومی شناخت کاملی از علم روانشناسی داشته باشد همانند یک زیست شناس یا شیمیدان می تواند با استفاده از منابع اطلاعاتی خود در رشته تخصصی اش مشکلات عملی مردم را حل کند. روابط عمومی انتظارات مخاطبین را می شناسد و هدف اصلی یک کارشناس روابط عمومی مطالعه در اصول مخاطب شناسی می باشد که این هدف در ارتباط بین سازمان و مخاطب درون سازمان و برون سازمان و محیط درونی و بیرونی یک محیط کار تاثیر گذار است. روانشناسی و روابط عمومی ارتباط نزدیکی با هم دارند. وقتی کاربرد علم روانشناسی در روابط عمومی را بدانیم می توانیم رفتار انسان ها را مورد بررسی قراردهیم. با استفاده از علم روانشناسی روابط عمومی مسائل انسانی در یک محیط کار را مورد ارزیابی و تجزیه قرار می دهیم و در بهبود اهداف و فعالیت ها موثر است. در دنیای امروز نقش روابط عمومی کاملا مشخص است و تمام کسانی که در جامعه در بخش های مختلف سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و غیره فعالیت دارند جایگاه روابط عمومی و تاثیر آن را کاملا می دانند.

تعریف روابط عمومی
روانشناسی و روابط عمومی در حقیقت به افراد و سازمان ها و موسسات و غیره کمک می کنند تا رابطه مفید و مثبت و سازنده ای با جامعه داشته باشند. و این امور توسط رسانه های سنتی، شبکه های اجتماعی و ارتباطات جلسات و سخنرانی ها و غیره انجام می گردد روابط عمومی دفاع از شهرت یک سازمان و یا موسسه را در زمان های مختلف بر عهده دارد. اما متاسفانه روابط عمومی در ایران هر چه بیشتر به فراموشی سپرده می شود. سومین ابزار در ارتباطات یکپارچه بازاریابی روابط عمومی می باشد و ابزاری است که به وسیله آن یک تصویر ذهنی بلند مدت برای شرکت ها خلق می شود و هیچ ابزاری توانا تر و موثر تر از روابط عمومی وجود ندارد . روابط عمومی کاربرد های متفاوتی دارد که یکی از این کاربرد ها این است که مشتریان را نسبت به خرید متقاعد کند این در حالی است که این زمانی اتفاق می افتد که محصولات از طریق تبلیغات به فروش نمی رسد. واحد روابط عمومی در یک شرکت ، موسسه ، اداره و غیره دارای وظایفی مانند سخن پراکنی ، امور عمومی ، رایزنی ، ارتباط با خبر گزاری ، ارتباط با سرمایه گذاران ، ایجاد تصاویر ذهنی می باشد. و ابزارهای اصلی در اجرای روابط عمومی اخبار ، سخنرانی ، گزارش های مکتوب ابزارهای صوتی و تصویری و وب سایت و غیره می باشد . برای فروختن یک محصول نیاز به روابط عمومی دارید، روابط عمومی، به معنای متقاعد کردن افراد است. معمولا کارمندان در بخش های روابط عمومی مهارت خوبی در داستان سرایی دارند؛ یعنی توان تعریف کردن امور شرکت برای مراجعین را داشته باشند.
روانشناسی ارتباط با مشتری
روانشناسی ارتباط با مشتری یکی از حیاتی ترین مهارت های یک فروشنده یا مالک کسب و کار تخصصی می باشد. روانشناسی ارتباط با مشتری یعنی با رفتارها و مهارت های ارتباطی که به آن وارد هستیم تاثیر زیادی روی مشتری بگذاریم. یکی از پر کاربرد ترین تکنیک های روانشناسی ارتباط با مشتری این است که در محیط کارتان شاد و پرانرژی باشید. همه مردم شاد بودن را دوست دارند. سعی کنید همیشه حس شادی را به مشتریان انتقال دهید. ارتباطات جدیدی را ایجاد کنید و به عنوان فروشنده کاری کنید تا مشتری در کنار شما احساس امنیت کند. افراد برای برقراری ارتباط با دیگران نیازمند هستند مهارت هایی برای شروع و حفظ کردن ارتباط یادبگیرند و این روش ها بر زندگی و حضور افراد در زندگی شما بسیار تاثیر گذار هستند. میزان درآمد ، شغل ، ازدواج و … همیشه تحت تاثیر شیوه های برقراری ارتباط است . و گاهی این شناخت و ارتباط با فرد جدید خالی از استرس نیست اینکه فرد را در کجا و چگونه ملاقات می کنید مهم نیست مهم این است که خود واقعی تان باشید . برای مکالمات تلفنی همیشه سعی کنید که نام طرف مقابل را به هر روشی که می توانید به خاطر بسپارید. زیرا این جمله که اسم ها در خاطرم نمی ماند اصلا برای طرف مقابل خوشایند نیست . زیرا وقتی کسی بفهمد در خاطر شما مانده احساس ارزشمندی کرده و انرژی مثبتی را به سمت شما انتقال می دهد . ارتباط با دیگران یک مهارت حرفه ای است و هر مهارتی را می توان یاد گرفت ارتباط اجتماعی سالم باعث رشد و پیشرفت می گردد. اگر با این ارتباطات دچار مشکل هستید باید با یک روانشناس متخصص در زمینه مهارتهای ارتباطی حرف بزنید و راهنمایی بگیرید. همیشه یک ارتباط موثر و موفق ارتباطی است که در آن انتقال پیام به درستی انجام شود یعنی گیرنده پیام همان منظوری را برداشت کند که گوینده گفته است . به زبان بدن همدیگر توجه داشته باشند. صادق و صریح باشند به یکدیگر احترم گذاشته و گشاده رو باشند و در صورت مخالفت با شیوه درست رفتار کنند و همیشه در هر ارتباطی فاصله مناسب بین خود و فرد مقابل را حفظ کنند .