اهمال کاری در روانشناسی
مواجهه ی ما با اهمال کاری در روانشناسی ، اهمال کاری و تنبلی در حالت های گوناگونی رخ می دهد. در اینجا به شرح اهمال کاری pdf می پردازیم. بعضی مواقع وجود دارد که دوست داریم در یک فرصت مناسب کار خاصی را انجام دهیم مانند :
- بعد از شرکت در یک مهمانی رژیم غذایی جدیدی بگیریم
- برنامه خاصی را از فردا شروع کنیم
- ماه آینده به باشگاه ورزشی خاصی برویم
- تا آخر ماه تکلیف کارم را مشخص کنم
- سال جدید شغل جدیدی را انتخاب کنم
- سر فرصت به خرید بروم
- از شنبه رژیم بگیرم

اهمال کاری در روانشناسی
و بعضی وقت ها هم شرایطی وجود دارد که علاقه ای به آن نداریم مثل:
- زمانی که احساس می کنیم کاری را پشت گوش انداخته ایم
- بیشتر اوقات از قبل از شروع یک کار مهم احساس خستگی داریم
- در انجام کاری که اصلا دوستش نداریم کوتاهی میکنیم
سوال مهم این است که چرا روزی که باید برای انجام کارها برسد پیش نمی آید هیچ شنبه ای نمی رسد که با شنبه های قبل فرق داشته باشد و حتی سال عوض می شود و اتفاقی رخ نمی دهد و زمان تغییرات نمی آید . بیشتر انسان ها درخواست نا بجایی از این دنیا دارند و به رفتارهای قبلی خود ادامه دهند و هیچ نتیجه خوبی دریافت نمیکنند این موضوع نتایج خوبی در بر ندارد و مخرب است و این همان اهمال کاری و تنبلی و پشت گوش اندازی است که باید در زندگی مدیریت شود وگرنه صدمات جبران ناپذیری به ما وارد خواهد شد .
انواع اهمال کاری در روانشناسی اهمال کاری pdf :
اهمال کاری گرایشی
انسان ها از نظر روحی، رفتارها و گرایش های زیادی دارند و همین دلیل باعث می شود بعض از امور را به تعویق بیاندازیم و یا کلا انجام ندهیم و در برخی موارد زمانی اتفاق می افتد که دوست نداریم به خودمان زحمت بدهیم مثلا حال رفتن به باشگاه و گرفتن رژیم را نداریم ترجیح ما این است کنار تلویزیون دراز کشیده و پیتزا بخوریم چون انتخاب این مورد از رفتن به باشگاه راحت تر است .
اهمال کاری شناختی
اهمال کاری شناختی هنگامی بوجود می آید که ما درک درستی از مسائل نداریم و باعث می شود نتوانیم در شرایط مختلف تصمیمات درستی بگبریم و اصلا متوجه نباشیم که این تصمیم برای ماد سود آور است یا زیان بار زمانی که فرد دچار اهمال کاری شناختی شود با وجود داستن راه ها و ایده های زیاد قادر نیست تصمیم بگیرد و همیشه استرس و اضطراب دارد افرادی که دچار استرس باشند تردید دارند و نمی توانند تصمیم درستی بگیرند .
اهمال کاری جسمانی
رفتار هایی که فرد به دلیل مشکلات جسمانی که دارد انجام می دهد اهمال کاری جسمانی گفته می شود این افراد گاهی به دلیل و بهانه مشکلات جسمی و بیماری کار را انجام نمی دهند
اهمال کاری متفرقه
تعدادی از انواع اهمال کاری در روانشناسی هستند که دلیل خاصی ندارند اما جنبه های زندگی را تحت تاثیر خود قرار می دهند . مانند اهمال کاری های آنلاین ما روزانه ساعت های زیادی از وقتمان را صرف تکنولوژی می کنیم یا انتظارات غیر واقعی و یا تحت تاثیر دیگران بودن مثلا تحت تاثیر اطرافیان از عقاید و اشتباهاتشان پیروی کنیم.
نشانههای اهمال کاری در روانشناسی
1. رویا پردازی
2. شخصیت پر مشغله
3. بحران سازی
4. اجتناب گری
5. کمالگرایی
تعریف
اهمال کاری در روانشناسی یعنی ، پشت گوشاندازی، تنبلی، و یک بلاست که تأثیرات ناخوشایندی بر روی زندگی ما خواهد گذاشت . در بعضی مواقع ما شاید آدم تنبلی نباشیم اما گاهی اهمال کاری کنیم و اموری را انجام دهیم که نیازی به انجام آن نیست شاید افراد بتوانند جایگاه بهتری نسبت به جایگاه کنونی خود داشته باشند ولی به خاطر اهمالکاری در همین جایگاه مانده اید .در حقیقت این اهمال کاری و تنبلی موجب می شود بلاهای زیادی بر سر زندگی بیاید و ما فرصت های خوبی را از دست بدهیم که شاید تنها یک بار در زندگی اتفاق بیفتند . نکته منفی اهمال کاری این است که با این کار ما دیگران را ناراحت می کنیم یک زن دوست ندارد همسرش اهمال کار باشد و یا هیچ پدر و مادری از داشتن فرزند اهمال کار و تنبل راضی نخواهد بود .
اهمال کاری تبعاتی دارد و باعث می شود ما ترسو شویم وقتی کاری را پشت گوش می اندازیم میزان رضایت ما به زندگی کم می شود و باعث می شود آن موضوع در ذهن ما بزرگتر و شفاف تر گردد و ما را ترسو می کند . و بی تردید احساس اظطراب و ترس در ما رشد خواهد کرد . چون نگران حرف های دیگران در مورد خودمان نیز هستیم .
ویژگیهای مشترک اهمال کارها
o دائما” درگیر شبکههای اجتماعی هستند
- معمولا دیر سر قرار حاضر میشوند
o آغاز همیشه برایشان سخت و دشوار است
- تمام وقت از کار زیاد شکایت دارند
- برنامه خاصی ندارند
- کارهای نیمه تمام زیادی دارند
- اولویت بندی برای کارهای خود ندارند
- فهرست بلند بالایی از امور غیر منطقی دارند
- بسیار فراموش کار هستند
- برنامه ریزی روزانه ندارن و اعتقادی به آن ندارند
بهترین روش برای جلوگیری از اهمال کاری و تنبلی این است کارها را اولویت گذاری کنیم تا بتوانیم آن ها را درست و به موقع انجام دهیم و برای بازدهی بیشتر روی یک کار متمرکز شویم از این شاخه به ان شاخه پریدن تنها باعث می شود قدرت ذهنی خود را از دست بدهیم و میزان کارایی مان پایین بیاید . برای غلبه بر اهمال کاری برنامه ریزی کنیم و کار ها را به مراحل کوچک تر تقسیم کنیم به کار خود جذابیت دهیم و تعهد دهیم در مدت زمانی خاصی به اتمام برسد . سعی کنیم محرک های مزاحم را از خود دور کنیم و به نتایج اهمال کاری فکر کنیم که چه ضرر های ممکن است به زندگی ما وارد کنند .صحبت کردن با روانشناس هم می تواند گام موثری برای دوری از اهمال کاری در روانشناسی باشد. اهمال کاری pdf