اختلالات اضطراب علائم و درمان
اختلالات اضطراب
در دنیای پیچیده امروز در کنار گسترش فناوری، پیشرفت علم و افزایش سرعت زندگی، فشارهای روانی هم در در افراد دیده می شود، که از جمله آن اختلالات اضطراب است. اضطراب و ترس دو مفهوم جدا از هم هستند. افراد زمانی می ترسند که خطر واقعی وجود داشته باشد، و آنها از لحاظ ذهنی و فیزیکی خود را در مقابل این رویداد حقیقی می بینند، اما اضطراب همان تنش های ترس را به همراه دارد با این تفاوت که هیچ خطر واقعی در دنیای بیرون وجود ندارد، و فقط شاید احتمال وقوع آن وجود داشته باشد.
انواع اختلالات اضطراب
اختلالات اضطراب می تواند به طور کلی و فراگیر باشد، و آن زمانی است که شخص از چیز مبهم و ناشناخته ای اضطراب و نگرانی دارد، و حالت دوم آن است که شخص از شی، فرد، موقعیت و رفتار مشخصی احساس اضطراب و نگرانی می کند که این نوع از اختلال اضطراب خود شکل های مختلفی خواهد داشت.
به طور کلی اگر فرد بیش از 6 ماه علائم و نشانه های هر یک از انواع اضطراب را در خود داشته باشد، باید آن را جدی گرفته و برای درمان مراجعه نماید. گروه مشاورین کلید با وجود کارشناسان و متخصصان خبره می توانند افراد را در حل مشکلات روحی شان یاری نمایند.

یکی از انواع اختلالات اضطراب اختلال فوبیا یا بیمارگونه است، که فرد از شی، موقعیت، و فعالیت خاصی اضطراب شدید دارد، و با مواجه شدن با موارد ذکر شده تنش های اضطرابی را تجربه می کند.
نوع دیگر اضطراب وسواس فکری است، که در خانم ها بیشتر از آقایان دیده می شود. در این اختلال افکار نادرست و غیر منطقی فرد را به سمت کارهای تکراری و مداوم می کشاند.
اختلال اضطراب جدایی، اختلال اضطراب بیمار نبودن، استرس بعد از سانحه دردناک و…. از جمله اضطراب هایی است که می بایست توسط کارشناس روانشناسی به درستی تشخیص داده شود. برای این کار تست ها و آزمون های مختلفی از فرد گرفته شده، علائم و نشانه های فیزیکی او مورد بررسی قرار می گیرد و روش درست درمانی تعیین می شود.
نشانه های فیزیکی اختلال اضطراب
اگر در ساعت زیادی از روز و برای ماه های متوالی این علائم را در خود احساس می کنید، شما دچار اختلال اضطراب هستید و می بایست سریعا برای درمان آن اقدام کنید.
- افزایش ضربان قلب
- تنگی نفس
- احساس آشفتگی
- لرز یا گرگرفتگی
- کم خوابی
- بی قراری
- عدم تمرکز
- تعریق زیاد
بیشتر مواقع این علائم روند آهسته ای را طی می کنند و با نزدیک شدن به عامل اضطراب شدت می گیرند.

علائم و نشانه های ذهنی اضطراب
اگر شما مدام دچار این دسته از افکار ناراحت کننده هستید باید تلاش کنید که با روش های درمانی آنها را کنار بگذارید.
- عزت نفس پایین
- عدم اعتماد به نفس
- ترس از بیماری و مردن
- افکار منفی درباره اطرافیان
- ترس از آینده
درمان اختلالات اضطراب
بیماری اختلالات اضطراب را نمی توان ساده از آن گذشت، و می بایست هر چه سریع تر این حالت را برطرف کرد، چون متاسفانه این نوع بیماری به گونه است که در دراز مدت اثرات منفی بیشتری به دنبال دارد، و جسم و روح فرد را به کلی ویران می کند.
اولین پیامد اضطراب خشم است، که در پی ناتوانی فرد در کنترل اضطراب خود بی دلیل عصبانیت خود را بر خانواده و اطرافیان خالی می کند. به دنبال آن جمع گریزی به وجود می آید و علائم افسردگی هم در او دیده می شود.
سردرد های میگرنی یکی دیگر از پیامدهای منفی اختلالات اضطراب است که به صورت زنجیروار بروز می کند. با شدت گرفتن اندوه و حالات عصبی هورمون عصبی میانجیگر بین مغز و سیستم گوارش دچار اختلال می شود و بیماری های معده و روده به سراغ فرد می آید. کاهش وزن و یا اضافه وزن به دنبال ناراحتی های روحی پدید می آید.
روش های درمانی اختلالات اضطراب
با مشاهده علائم و نشانه ها، زیر نظر روانشناس و روانپزشک می توان از روش های درمانی و اصلاح سبک زندگی، تغذیه مناسب، فعالیت بدنی و ورزش، مراقبه و آرام سازی بهره گرفت. روش دیگر درمان به کمک دارو است که آرام بخش ها و داروهای ضد افسردگی مفید خواهد بود. گروه مشاورین کلید با بررسی دقیق حالات فرد، بهترین روش درمان را در اختیار وی قرار می دهند.